Edlund deltog i ”Actulus – The Conference” den 7. og 8. marts 2016. Konferencen var arrangeret af Mogens Steffensen, professor i forsikringsmatematik ved Københavns Universitet.

Konferencens gennemgående tema var de videnskabelige resultater, som er opnået igennem forskningsprojektet Actulus, og Edlunds specialister var derfor også på programmet med 4 indlæg:

  • Reserves and cash flows under stochastic retirement v/ Jeppe Woetmann Nielsen
  • Scenario-based life insurance calculations v/ Kristian Juul Schomacker
  • Aspects of valuation and optimization in life insurance v/ Lars Frederik Brandt Henriksen
  • Efficient calculation of insurance products on GPU's v/ Jonas Hinrichsen, Christian Kuhre og Henning Niss

På konferencen deltog mange af de personer, som har været aktive omkring projektet i løbet af de sidste 5 år både fra projektets akademiske side og fra Edlund. For at understrege projektets praktiske fokus var også en række ledende eksperter fra den danske pensionsbranche inviteret.

Vi havde to spændende og inspirerende dage, hvor vi fik input til og diskuterede den nyeste udvikling i både branchen og den akademiske verden. Solvens og risikostyring og især de muligheder (og udfordringer), der melder sig efter Solvens II, var emner, der fyldte meget. Der var også fokus på udvikling af pensionsprodukter gennem studier af forsikringstagerens præferencer og nytte.

Forskningsprojektet Actulus er et samarbejde mellem Mogens Steffensen, Peter Sestoft fra IT-Universitetet og Edlund, som har kørt over de sidste 5 år med støtte fra Innovationsfonden. ACTULUS, som er Edlunds state-of-the-art løsning til solvens- og risikostyring, er et produkt af dette samarbejde, og flere af løsningens modeller og features er udviklet på baggrund af projektets videnskabelige resultater.