Partnerskab med Microsoft skaber tårnhøj sikkerhed

Damantha

Edlunds kundeportefølje af liv- og pensionsselskaber befinder sig i én af de mest gennemregulerede brancher i Danmark. Udover de omfattende krav til sikkerhed og compliance har selskaberne også brug for digitale løsninger, der kan automatisere og effektivisere medarbejdernes arbejdsgange. Til det kombinerede formål har Edlund valgt Microsoft Azure som fremtidens udviklingsplatform.

Edlund X Microsoft

Man fornærmer vist ikke nogen ved at sige, at liv- og pensionsbranchen er en lidt konservativ branche. Sådan skal det faktisk helst være. De selskaber, der forvalter medlemmernes penge, udbetaler alderspension og tilbyder invalide-, livs- og ulykkesforsikringer, skal man først og fremmest kunne stole på. Den form for tillid mellem borgere og de finansielle institutioner er en grundpille i det danske samfund.

Det er denne branche, vi som softwareudvikler, leverer løsninger til. Kravet til Edlunds administrationssystemer og værktøjer er, at de skal være lige så bundsolide som de forretningsmodeller, de understøtter. Vores løsninger skal kunne håndtere enorme mængder af kompleks lovgivning og branchespecifikke regulativer, og de skal kunne automatisere så mange arbejdsopgaver som muligt, så liv- og pensionsselskabets medarbejdere kan koncentrere sig om at yde medlemmerne den bedst mulige rådgivning og kundeservice.

“Vores kernesystemer skal gøre alt det kedelige, men supervigtige. Vi er en del af KMD-familien og kan godt hjælpe med eksempelvis at designe og bygge lækre kunderejser, men så foregår det ikke på vores adresse hos Edlund. Vi hører hjemme i det operationelle maskinrum, der udfører en masse usynlige opgaver, så liv- og pensionsselskaberne kan drive deres forretning,” opsummerer Damantha Boteju, CTO i Edlund.

 

Azure opfylder alle krav 

Vores målsætning om at bygge standardiserede komponenter i en fleksibel leverancemodel flugter med de muligheder, der findes i Microsofts sky.
“Microsoft Azure er vores teknologiske fundament. Der er høj performance, det er fleksibelt, det er skalerbart, og værktøjerne er fantastiske. Derudover er sikkerheden tårnhøj. Microsoft investerer så mange penge i sikkerhed, at der ikke er nogle danske leverandører, der kan måle sig med det niveau, vi kan få hos Microsoft,” siger Damantha Boteju.

“Vi er ikke et liv- og pensionsselskab. Vi er en softwareleverandør, der servicerer liv- og pensionsselskaber. Det vil sige, at vores konkurrencekraft afhænger af vores evne til hurtigt og fleksibelt at få ny software i hænderne på vores kunder. Vores partnerskab med Microsoft passer perfekt ind i den strategi.”

 

Fremtiden er cloud-baseret

I stedet for store og tunge opdateringer af nye systemkomponenter kan vi på meget kort tid designe, bygge og udrulle ny funktionalitet via Azure DevOps Services, hvorefter kunderne kan komme med feedback, og vi kan foretage justeringer. Det er en model, der tager det bedste fra agil softwareudvikling og kobler det med branchens behov for standardiserede løsninger med høj driftsstabilitet.

Ét af de konkrete projekter, der er kommet ud af vores brug af Azure DevOps Services, er systemkomponenten FORECAST. Det er en løsning, der meget hurtigt kan beregne den forventede sum, et medlem af en pensionskasse kan forvente at få udbetalt, når vedkommende går på pension.

“Til dette projekt havde vi en cloud-first tilgang. Sammenlignet med vores traditionelle udviklingsmetode resulterede det i en markant hurtigere test- og udviklingsproces, og udviklerne havde adgang til den store værktøjskasse i Azure-platformen, så de kunne programmere i det sprog, der passede dem. Projektet var et godt billede på, hvad fremtiden kommer til at byde på for os,” slutter Damantha Boteju.