Den danske it-virksomhed Edlund, som netop er blevet en del af KMD-koncernen, skifter ud i toppen. Medstifter og nuværende administrerende direktør af virksomheden, Thomas Jøhnk, træder tilbage og vil fremover være en aktiv del virksomheden som næstformand for bestyrelsen. Ny administrerende direktør er Morten Bruun Steiner, som kommer fra en stilling som COO i TIA Technology. Hos Edlund’s bestyrelsesformand Eva Berneke, CEO i KMD, er der tilfredshed med den nye konstellation, som skal være med til at løfte vækstambitionerne.

Der er skiftedag i toppen hos it-virksomheden Edlund, som netop er blevet en del af den danske it-koncern, KMD. Ny administrerende direktør er 55-årige Morten Bruun Steiner. Han kommer fra en stilling som COO hos i TIA Technology, der på globalt plan beskæftiger sig med software til forsikringsbranchen. Tidligere har Morten Bruun Steiner også haft ledende positioner i Accenture.

- Vi er særdeles tilfredse med at få Morten Bruun Steiner med ombord. Morten har på internationalt niveau solid erfaring med softwareudvikling til de finansielle markeder. Det er vores ambition at løfte Edlunds forretningsmæssige potentiale ud over Danmarks grænser, og vi ser særdeles positivt på fremtidens udvikling af Edlund. Sammen med resten af KMD ligger der også nogle gode muligheder for at udvikle den fælles forretningsmæssige synergi. Vi ser, at Morten har den helt rigtige profil til at løfte de opgaver sammen med resten af det kompetente hold hos Edlund, siger Eva Berneke, formand for bestyrelsen i Edlund og adm. direktør hos KMD.

Morten Bruun Steiner tiltræder d. 1. september, og den nye adm. direktør glæder sig til at komme i gang med jobbet.

- Det er en spændende opgave, vi står foran. Jeg kender Edlund som en seriøs og kompetent aktør i markedet. Edlund har en stærk profil, som jeg er overbevist om kan udvikles endnu mere kommercielt og internationalt. Jeg ser frem til at være med til at indfri ambitionerne sammen med de mange dygtige folk, som Edlund består af. Det bliver også en spændende opgave at være med til at løfte forretningen sammen med KMD. Konstellationen er stærk, og den samlede bredere end-to-end palette af services er netop noget af det, som markedet efterspørger, siger Morten Bruun Steiner.

Edlund og KMD er allerede kommet godt fra land med en fælles tilgang til markedet og forhandler i øjeblikket med Pensam om at overtage hele deres it-portefølje.

Fortsat aktiv i udviklingen

Mangeårige administrerende direktør og medstifter af virksomheden, Thomas Jøhnk, får plads som næstformand i bestyrelsen og vil fortsat være en aktiv del af virksomhedens fortsatte udvikling.

Thomas Jøhnk ser frem til sin nye rolle:

- Ny ejer, og nu også ny direktør med de helt rigtige erfaringer og kompetencer for at bringe Edlund’s produkter ud over de danske grænser er for de tidligere ejere de to helt rigtige skridt for at sikre at Edlund fortsat vil være en attraktiv virksomhed for både kunder og medarbejdere. Jeg er derfor glad for, at det i dag er lykkedes at hente en så stærk kandidat som Morten Bruun Steiner. Jeg ser personligt frem til, via en plads i bestyrelsen, at kunne bidrage med min viden og mine erfaringer i næste kapitel af Edlund’s historie. Via fælleskabet med KMD’s øvrige styrker kan vi nu tilbyde kunderne en langt bredere palette af ydelser og produkter, samt komme ud over de danske grænser.

Hos formanden er man glad for at kunne beholde Thomas Jøhnk som en del af virksomheden.

- Thomas er en betydelig kapacitet, som vi sætter pris på fortsat vil bidrage til udviklingen af Edlund. Udover en stor kulturbærer er han også via sin viden og stærke kompetencer en central figur i produktudviklingen, siger Eva Berneke.

Thomas Jøhnk stiftede Edlund i 1992 sammen med sin far, Erling Edlund Andersen.

Om Morten Bruun Steiner

Morten Bruun Steiner, 55 år, har mere end 25 års erfaring fra softwarebranchen. Karrieren startede i 1988 hos Accenture, hvor han begyndte med at opbygge sin betydelige erfaring med software til den finansielle sektor. Morten Bruun Steiner blev Equity Partner i 2000, hvor han blandt andet stod i spidsen for det nordiske arbejde for forsikringsindustrien. I 2007 blev han CEO hos TIA Technology, der udvikler standard-software på globalt plan til forsikringsindustrien. I 2011 vendte han kort tilbage til Accenture for i 2012 at tage til den Accenture-ejede internationale softwarevirksomhed Avanade som Senior Vice President og General manager for den nordiske region og ansvarlig for den finansielle sektor i Europa. I 2015 vendte Morten retur til TIA Technology som COO, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Product Management og været med til at udvikle og implementere virksomhedens nye strategi og go-to-market plan. Ved siden af livet i softwarebranchen har Morten Bruun Steiner været en aktiv del af reserven i det danske forsvar, hvor han i dag fungerer som stabsofficer i NATO regi. Privat er Morten gift med Sanne Henrichsen. Parret har fire sønner og er bosat i Hellerup. Fritiden bliver udover familien brugt på blandt andet jagt, teater og en del sport. Morten har blandt andet gennemført Challenge Copenhagen i 2010 (i dag kendt som KMD IRONMAN Copenhagen).