PFA har valgt LIFESTEPS til deres nedsparingsrådgivning

Danmarks største pensionsselskab har cementeret samarbejdet med Edlund. Ikke alene er implementeringen af LIFESTEPS i fuld gang, den generelle partneraftale er samtidig blevet forlænget til 2022.

 

PFA vælger LIFESTEPS og forlænger partneraftale med Edlund til 2022.

Nedsparing er et forretningsområde i vækst. Det er også et forretningsområde, bankerne indtil videre har siddet tungt på. Ikke mindst fordi området ikke har været i fokus i den typiske rådgivning hos pensionsselskaberne. Her har fokus været på selve opsparingen og på, hvordan pensionen investeres mest optimalt. Det bliver der lavet om på i de kommende år, hvor man vil se pensionsselskaber tilbyde nedsparingsrådgivning i skarp konkurrence med bankerne.

Intuitiv og nem løsning for rådgivere og kunder

I PFA arbejder man målrettet på at sikre, at man kan tilbyde kunderne relevante produkter og rådgivning gennem hele deres liv. For at kunne tilbyde kunderne værdiskabende rådgivning om nedsparing, havde PFA brug for et værktøj, der kan bearbejde komplekse data til nemt forståelige scenarier for både rådgivere og kunder. Derfor begyndte man at se på potentielle løsninger.

PFA var i dialog med flere leverandører, og i sidste ende stod valget mellem en lidt mere etableret spiller på netop dette specifikke område og så Edlund, der kom på markedet med LIFESTEPS i 2016.

- Det var især en bedre brugeroplevelse, der gjorde forskellen. Og så havde vi samtidig mulighed for at lave en god aftale med en leverandør, vi kender og er vant til at arbejde med, forklarer koncerndirektør i PFA, Mads Kaagaard, der er ansvarlig for Privatkunder og Business Support.

- Vi undersøgte og sammenlignede en række parametre ved de to værktøjer, og her var vi meget begejstrede for funktionaliteten i LIFESTEPS og for den måde, optimeringen ud fra kundens konkrete udgangspunkt blev lavet på. Løsning var mere intuitiv og nemmere for rådgiverne at bruge i dialogen med kunderne, siger Mads Kaagaard.

Dialogen med EDLUND omkring LIFESTEPS startede før sommer, implementeringen er i fuld gang, og værktøjet bliver taget endeligt i brug af rådgiverne til maj næste år.

Interaktiv og cloud-baseret løsning

LIFESTEPS er en cloud-baseret løsning, der ikke alene bruges til nedsparingsrådgivning, men som kan levere økonomisk overblik set over et helt liv, fordelt ud på måneder og år – detaljeret eller i simple hovedtal. LIFESTEPS visualiserer scenarier på baggrund af data, der ligger i det eksisterende administrationssystem og data fra en række eksterne kilder.

Rådgivningen er fuldt interaktiv og foregår sammen med kunden, så både kunde og rådgiver kan ændre i tal og forudsætninger. Rådgivningen kan både foregå face-to-face, eller hvor rådgiveren sidder på kontoret og kunden derhjemme. Rådgivningen kan afsluttes med en opsummering indeholdende rådgiverens observationer, mulige tiltag og konsekvenser.

 

Download LIFESTEPS faktaark

Vil du vide mere om Edlunds løsninger?

Om PFA

Pensionsforsikringsanstalten, som PFA oprindeligt hed, blev dannet i 1917 af en række arbejdsmarkedsorganisationer med det formål at sikre medarbejdere og familier en tryg økonomisk fremtid.

I dag er PFA Danmarks største kommercielle pensionsselskab med ca. 1,1 mio. kunder.

 

Om LIFESTEPS

Anskueliggørelse og optimering af bl.a.:

  • Op- og nedsparing
  • Samling af pensionsordninger
  • Pensioneringsstrategi
  • Skilsmisse
  • Delebørn
  • Forsikringsdækninger